La CUP – Poble Actiu demana obrir la participació de les veïnes a la ciutat, també en les distincions ciutadanes

 

La CUP Poble Actiu no participarà a l’acte de lliurament de les distincions ciutadanes d’enguany  com a mesura de protesta per denunciar la manca absoluta de participació de les veïnes en el procés de proposta de les candidatures a les distincions i en la presa de decisió sobre els guardonats. La formació va decidir el mes de març no participar en cap moment del procés de selecció de les distincions ciutadanes i es va abstenir a les votacions al passat ple, al considerar que replica el model partidista i poc democràtic que el PSC ha imposat a l’Hospitalet.

 

L’aposta de la CUP Poble Actiu serà sempre exigir processos participatius que impliquin a totes les veïnes. En aquest cas concret, que sigui la mateixa ciutat qui pugui proposar i decidir democràticament quines persones, entitats o col·lectius són mereixedores d’aquestes distincions. La participació ciutadana és un important motor per a la transformació social. Les seves propostes busquen promoure una ciutat viva, dinàmica i participativa, on s’escolti la veu de tothom. Aquestes distincions tindrien veritable valor si sorgissin de propostes ciutadanes i fossin votades per les veïnes de la ciutat, en comptes de ser proposades pels grups municipals, acordades pels mateixos partits a porta tancada i aprovades en un ple.

 

Malgrat estar en contra del model actual de Distincions Ciutadanes que atorga l’Ajuntament, i per aquest motiu optar per abstenir-se a la votació al ple i no participar del procés, el grup municipal vol manifestar que no té res en contra de cap persona o col·lectiu concret que hagi rebut o rebi aquesta distinció.

 

Un dels objectius de la CUP Poble Actiu dins les institucions ha estat ben clar des del principi de la legislatura: fomentar la cultura de la participació política, com a instrument per a la transformació social i l’aprofundiment democràtic. Els partits polítics no són, a parer seu, els que han de prendre aquesta decisió en un despatx tancat, d’esquena a la ciutat. És per aquest motiu que no han participat de les propostes, ni de les votacions a les Distincions Ciutadanes.