Dos companys de l’assemblea CUP-Poble Actiu van assistir, en representació del grup municipal, a l’acte institucional del Dia de la Memòria Democràtica. La commemoració, organitzada per l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, va tenir lloc la tarda del 27 d’octubre, a la rotonda que uneix la Rambla de la Marina i l’Avinguda del Carrilet.

Joan i Jordi, companys de l'assemblea CUP-Poble Actiu al acte del Dia de la Memòria Democràtica

Joan i Jordi, companys de l’assemblea CUP-Poble Actiu a l’acte del Dia de la Memòria Democràtica

L’acte va incloure una ofrena floral amb la participació del Sextet de violoncels de l’Escola Municipal de Música – Centre de les Arts de L’Hospitalet. Intèrprets: Víctor Fernández, Lucía Noal, Morgana Sánchez, Paula Esquerre, Javier Mora i Alba Haro.

Moments abans de començar l'actuació musical al Dia de la Memòria Democràtica

Moments abans de començar l’actuació musical, al Dia de la Memòria Democràtica

L’organització d’aquesta commemoració del Dia de la Memòria Democràtica va comptar amb la col·laboració i participació de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat,  l’Associació Memorial Democràtic Treballadors/Treballadores de SEAT i del Centre d’Estudis de l’Hospitalet.

Aquesta celebració va reunir a representants dels grups municipals i va comptar amb la presència de Carles Vallejo, històric sindicalista antifranquista de la SEAT. A més de la intervenció de l’alcaldessa, Vallejo va pronunciar unes paraules en el Dia de la Memòria Democràtica, celebrat a l’Hospitalet de Llobregat.

demo_3

Carles Vallejo a l’acte a l’Hospitalet

Dins del programa del Dia de la Memòria Democràtica també es va celebrar el passat 26 d’octubre, a l’edifici de l’Harmonia, la conferència: ‘El passat, entre la història i la memòria’, a càrrec de Carles Santacana i Torres, professor d’Història a la Universitat de Barcelona.