Des de la CUP-Poble Actiu exigim la immediata posada en llibertat dels tres companys detinguts aquest matí, per part dels Mossos d’Esquadra. Es tracta dels tres companys de l’Esquerra Independentista (un militant de la COS i dos d’Arran) que estaven en cerca i captura per haver-se manifestat a la vaga del 29 de març del 2012 a Barcelona i per obligar-les a fer-se un reportatge fotogràfic, basat en les imatges aparegudes a la plana web de delació ciutadana d’en Felip Puig.

donem_la_cara

Aquesta detenció va tenir lloc just després de la roda de premsa organitzada per l’Esquerra Independentista i diferents moviments socials i amb la presència de les tres persones que estaven en cerca i captura, així com de diferents representants polítics, com el portaveu de la CUP-Poble Actiu a l’Hospitalet, Khristian Giménez.

A la roda de premsa hi ha intervingut Xavier Pellicer, representant d’Alerta Solidària, que ha explicat la situació repressiva derivada del 29M. Vidal Aragonès, que ha exposat què han suposat i que suposen les diferents reformes laborals. Mar Ampurdanès d’Arran, que ha explicat els efectes de les diferents reformes laborals per al jovent. Roger Sabà i Àlex Garcia, que han parlat en nom dels tres militants encausats de l’Esquerra Independentista. I Cris Castells, en representació del grup de suport de ‘Cris i Guillem Absolució’, que el proper dimecres 30 de novembre tenen judici per haver participat a la Vaga General del 14N.

Roda de premsa del dilluns 14-N Foto: Donem la cara

Roda de premsa del dilluns 14-N Foto: Donem la cara

Tal i com relaten les companyes del sindicat COS: «En acabar la roda de premsa, els companys que estaven en cerca i captura, han entrat una instància al registre del Departament d’Interior, acompanyats per sindicalistes, activistes, regidors i diputades. En la què demanaven explicacions sobre la seva situació personal i on, a més, exigien el compromís ferm de no tornar a utilitzar la pàgina de delació ciutadana -ja que suposa una vulneració als Drets Fonamentals-. D’altra banda, també exposaven que el Govern de Catalunya havia de cessar la criminalització política de les militants de moviments socials i demanaven que s’adopti un compromís clar i inequívoc per a la creació del nou Estat, que ha de respectar els drets fonamentals, els drets socials i col·lectius. Per últim, també instaven a l’arxivament de tots els procediments contra les vaguistes que encara resten amb causes obertes. Finalment els tres companys han estat detinguts per agents del cos de Mossos d’Esquadra».

Davant la seva detenció, exigim la immediata posada en llibertat. Mentre, recordem per una banda, la greu agressió als drets humans fonamentals que va suposar la plana web d’en Felip Puig, una pàgina que cridava a la delació ciutadana amb imatges ofertes pel propi Govern, en la seva «caça de bruixes». Una persecució per raons només polítiques i ideològiques.  Així com el fet de que les Vages Generales del 14N, la del 29M i la del 29S, van venir motivades per les retallades de drets socials i col·lectius per part del Govern espanyol, amb el beneplàcit dels governs autonomistes d’arreu dels Països Catalans.