Al Ple municipal de l’Hospitalet de Llobregat del passat mes de novembre, es va debatre sobre molts temes. Amb aquest post fem un resum audiovisual dels moments que no et pots perdre, per tal d’extreure’n el contingut més interessant.

En primer lloc, cal destacar les dues declaracions institucionals aprovades, amb consens de tots els grups polítics municipals: la Declaració Institucional pel 25-N, Dia Internacional per a l’eradicació de la Violència envers les Dones i la Declaració institucional per l’esclariment de l’assassinat d’en Pedro Álvarez:

També va destacar al Ple de novembre, l’aprovació de la Iniciativa Ciutadana Popular defensada per la «PAH Ciudad de l’Hospitalet», contra els pisos buits en mans dels grans tenidors:

Tanmateix, aquesta Iniciativa Ciutadana Popular reivindica el mateix contingut que va aprovar al Ple municipal al 2014, sense que s’hagi produït cap avenç real durant aquests 2 anys. Tornant a posar sobre la taula, la realitat de l’existència de milers de vivendes buides, mentre encara tenim molts/es veïns/es sense accés a un habitatge digne.

Aprofitant la moció d’ICV-EUiA-Pirates, Khristian Giménez, regidor del grup municipal CUP-Poble Actiu, va expressar el nostre posicionament sobre un assumpte que afecta a milers de veïnes de la ciutat: els comptadors telegestionables. Un tema que afecta a multitud d’aspectes importants, com ara la protecció de la salut, el control de les dades personals i l’oligopoli empresarial existent, en la seva instal·lació, entre d’altres.

A més a més dels alumnes de 3r d’ESO de l’IES Pedraforca, al Ple hi van assistir com a públic, un nombrós grup de persones donant suport a la moció presentada per ERC L’H, sobre el dret a decidir. Des del grup municipal CUP-PA, vam defensar aquest dret i vam expressar una cop més el compromís polític d’aquesta candidatura amb la lluita per garantir i fer efectiu el dret d’autodeterminació del poble de Catalunya:

També al mateix Ple, durant l’explicació del nostre vot contrari a la proposta de CiU de desenvolupar un banc d’ADN, a partir de les femtes dels gossos, per tal de sancionar conductes incíviques, el portaveu del grup va interpel·lar a l’equip de Govern i al responsable de l’Àrea competent sobre la vigilància de la concessionària del servei de neteja viaria i recollida de residus: FCC, arran de les notícies sorgides a Barcelona i Badalona sobre l’incompliment de la contracta i la mala praxis de l’empresa concessionària als dos municipis.

Per últim, conscients que el futur del territori està per sobre dels propis ens municipals i en solidaritat amb la lluita dels nostres veïns i veïnes d’Esplugues de Llobregat, el grup CUP-Poble Actiu va presentar una moció per tal d’aturar el Pla Caufec-Porta de Barcelona que, malauradament va ser rebutjada amb el vot contrari de PSC i Cs, i amb l’abstenció de CiU i PP.