El conseller de Salut, Antoni Comín, va visitar el centre amb l’alcaldessa, on veïnes de l’Hospitalet de Llobregat i representants de la PAICAM li van mostrar el seu rebuig a les retallades en Sanitat i a la privatització de determinats serveis. El CUAP ubicat al carrer Cobalt, només comptarà amb servei presencial d’urgències pediàtriques, les tardes dels dies laborables i els caps de setmana de 10 a 22 hores. La resta del temps, les urgències infantils seran ateses per metges de família amb certa formació i amb la consulta per videoconferència, amb l’Hospital Sant Joan de Deu.

Arran de la visita del conseller de Salut, Antoni Comín, el grup municipal CUP-Poble Actiu vol expressar la seva decepció al comprovar que l’anunci sobre els 45.000 menors de 16 anys de la ciutat comptarien finalment amb un servei d’urgències pediàtriques, es queda a mig camí i no compleix amb les necessitats d’atenció especialitzada infantil, a l’Hospitalet de Llobregat. CUP-Poble Actiu considera urgent que la segona ciutat de Catalunya amb més població, compti almenys, amb un servei d’atenció d’urgències pediàtriques 24 hores a la zona Nord i a la zona Sud de la ciutat.

“Quan parlem de Sanitat i de l’accés universal a l’atenció sanitària dels menors, no entenem que s’utilitzin arguments economicistes i de rendibilitat com els que va exposar el conseller Antoni Comín ahir a la presentació d’aquest servei”, segons Khristian Giménez, portaveu de CUP-Poble Actiu, fent referència a la justificació donada pel conseller Comin al fet de no posar pediatres a les nits, dins del servei d’urgències del CUAP del carrer Cobalt. Comin va assegurar que la inversió de 700.000 euros, feta al nou servei pediàtric és “una manera responsable d’utilitzar els recursos públics de tots”.

En canvi, per al regidor de la CUP-Poble Actiu: “aquest sistema a través de videoconferència, no ofereix l’atenció i el contacte humà dels facultatius i facultatives amb els/les pacients. Restarem molt atents/es al desenvolupament del servei perquè considerem que les famílies continuaran utilitzant el servei pediàtric de l’Hospitalet Sant Joan de Deu, amb el cost afegit i les dificultats de transport que tot això implica, a més de no donar solució adient al problema de les llistes d’espera als centres hospitalaris”.

Concentració de protesta davant el CUAP del carrer Cobalt

Per tot això, des de la CUP-Poble Actiu ens sumem a les demandes de les plataformes veïnals en defensa de la Sanitat pública de l’Hospitalet i de l’Hospital de Bellvitge, que també denuncien la manca de transparència i rigor a l’hora d’exposar la realitat del servei d’urgències pediàtriques presentat. Anunciar un servei d’atenció mèdica urgent 24 hores, comporta una gran responsabilitat per tal d’assolir les expectatives i demandes de la ciutadania i aquesta fórmula d’atenció intermitja no és la solució adient a la qualitat de l’atenció que els 45.000 nens i nenes de l’Hospitalet de Llobregat mereixen.