El passat mes de novembre, el ple de l’Ajuntament de l’Hospitalet va aprovar, gairebé per unanimitat (abstenció del PP), una moció en la qual, per petició i esmena expressa de CUP-Poble Actiu l’Hospitalet, es demanava la immediata expulsió de Custodio Ballester de la parròquia del barri de Sanfeliu per fer ús continuat de l’espai amb finalitats de propaganda feixista i es condemnaven tots els actes de caire paramilitar i d’extrema dreta desenvolupats a aquesta parròquia.

I és que, tal com explicava La Directa en aquest article, el passat dissabte 5 de novembre, la Hermandad de Combatientes de la División Azul de Barcelona va celebrar una diada commemorativa del 75è aniversari de la creació de la divisió d’infanteria número 250 de la Wehrmacht, l’exèrcit de l’Alemanya nazi. Una trobada amb tota mena de simbologia nazi i feixista, la qual aquest capellà ha introduït a un espai reivindicat històricament per les veïnes del barri de Sanfeliu.

Foto: La Directa

Tal com va expressar Khristian Giménez, el regidor de CUP-Poble Actiu l’Hospitalet, al ple de novembre: «no volem feixistes a l’Hospitalet ni enlloc». I per això fem una crida a totes les veïnes de l’Hospitalet per tal que la pressió popular forci la sortida immediata del capellà Custodio Ballester i que mai es repeteixin actes tan vergonyosos com els denunciats.

A continuació, el text sencer de la moció aprovada.

Moció de rebuig als actes de difusió d’idees feixistes i/o totalitàries
20161122_190534

Veïns/es del barri de Sanfeliu protesten durant el ple per l’ús paramilitar i feixista que Custodio Ballester fa de la parròquia

El passat dissabte 5 de novembre, la Hermandad de Combatientes de la División Azul va celebrar una diada commemorativa del 75è aniversari de la creació de la divisió d’infanteria número 250 de la Wermacht, l’exèrcit de l’Alemanya nazi. Tot un seguit d’actes amb motiu de la commemoració es van celebrar a la parròquia de la Immaculada Concepció de la nostra ciutat, integrada a l’arxidiòcesi de Barcelona.

Un d’aquests actes va consistir en una missa oficiada pel mossèn Custodio Ballester a l’església de la parròquia, l’altar de la qual va ser custodiat per quatre membres de l’Hermandad que es quadraven contenint insígnies feixistes mentre que a la sala d’actes de l’edifici parroquial es podien veure diverses banderes franquistes amb l’àguila, un maniquí amb uniforme militar i gorra carlina, un escut amb les fletxes i la creu de ferro símbol de la divisió nazi espanyola i diversa simbologia bèl·lica. Mossèn Custodio Ballester ja ens te acostumats a ser noticia per convertir la seva parròquia en un centre de exaltació d’idees anticonstitucionals i generar un clima de provocació i crispació dins del barri.

Per aquests motius, els grups polítics municipals del PSC-CP i d’ICV-EUIA-PIRATES-E, amb l’adhesió d’ERC, CiU i CUP-PA, proposen al Ple municipal de l’ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat l’adopció dels següents acords:

Acords:

PRIMER.- Manifestar el rebuig de l’Ajuntament de L’Hospitalet a aquest i a qualsevol acte d’exaltació d’idees feixistes i/o totalitàries.

SEGON.- Sol·licitar la l’Arquebisbat de Barcelona que prengui les mesures necessàries per evitar la reiterada utilització de la parròquia del barri de Sanfeliu amb finalitats ideològiques i polítiques i traslladi a alguna altra parròquia de fora de la nostra ciutat i de manera immediata al mossèn Custodio Ballester..

TERCER.- Expressar el ferm compromís d’aquest Ajuntament amb la memòria històrica i els valors democràtics com arrels de la convivència i tarannà de la nostra ciutat.

QUART.- Donar trasllat d’aquests acords a l’Arquebisbat de Barcelona i a les parròquies de l’Hospitalet; a la Fundació per la Pau, i a les entitats del barri de Sanfeliu.

Aprovada amb l’abstenció molt xiulada del PP