Comença un nou any, i lluny d’avançar cap a la desaparició de tota mena de privilegis polítics a la ciutat, l’equip de Govern de l’Ajuntament de l’Hospitalet torna a fer còmplice a l’oposició de privilegis sense cap explicació per al nostre grup municipal, mentre  una gran part de les nostres veïnes viuen una realitat d’atur, precarietat, pobresa i serveis públics insuficients i d’accés no universal.

El primer d’aquests oferiments de privilegis és la carta rebuda on es convida a veure la cavalcada dels Reis d’Orient des d’un «espai delimitat de l’escenari ubicat a la plaça de l’Ajuntament». Es convida als regidors/es i als seus acompanyants a aquest lloc privilegiat amb l’extra de poder entrar directament amb els Reis d’Orient dins del consistori perquè els nens i nenes acompanyants dels càrrecs electes es facin una fotografia de record.

CUP-Poble Actiu l’Hospitalet s’oposa frontalment a aquesta diferenciació amb la resta de veïnes del municipi i reivindica que aquest espai VIP, totalment anacrònic i fora de lloc, es destini a nens i nenes amb diversitat funcional perquè gaudeixin millor d’un espectacle, on els nens i les nenes haurien de ser les úniques protagonistes i no pas els càrrecs electes.

Extracte de la carta rebuda des del gabinet de Alcaldia de l’Hospitalet:

És per això que des de CUP-Poble Actiu denunciem aquestes pràctiques de vella política municipal on el simbolisme de diferenciar al poble dels seus representants, mitjançant un espai exclusiu i excloent ens recorda que resta molt per assolir una representació municipal horitzontal i de servei públic per sobre d’honors i distincions dels regidors/es. Una forma diferent d’entendre l’acció política per la qual treballem cada dia a CUP-Poble Actiu fent ús de la nostra millor eina: no caure en models antics i sortejar, de vegades fins i tot sent objecte d’atacs polítics, les imposicions i tradicions protocol·làries que en masses ocasions es confonen amb la veritable representació municipal, per part de qui ha sigut escollit per donar resposta als problemes i necessitats de les seves veïnes. I no per saludar des de balcons i llocs VIP.

Els cost de les cavalcades reials

Un any més, també posem en qüestió l’elevadíssim cost que suposa la producció de la cavalcada de Reis. L’equip de Govern del PSC, després de l’escàndol de l’any passat quan es van descobrir costos injustificats i una manca de qualitat evident en la realització de l’esdeveniment per part de l’empresa contractada, enguany ha tret a concurs públic la licitació d’aquesta producció per un valor final de 84.500€ + IVA. Adjudicant-la finalment a l’empresa Transit Projectes SL. Aquest import serà el mateix per a l’any 2018. Més de 100.000 euros que contrasten amb la realitat de pobresa de molts barris de la nostra ciutat i amb la precarietat a la feina de la majoria de les veïnes de l’Hospitalet. En aquest enllaç trobareu l’acord d’adjudicació de la producció de la cavalcada dels Reis d’Orient i aquí els plecs de condicions que l’empresa haurà de complir aquest any i el vinent. Volem despeses festives coincidents amb les necessitats i urgències de les persones que viuen a l’Hospitalet, perquè no podem generar il·lusió a una cavalcada, mentre un percentatge elevat dels nens i nenes que viuen a la nostra ciutat, pateixen pobresa i la manca de recursos generalitzada per tal de poder gaudir d’una infantesa amb els mateixos drets i oportunitats.

Regidor/a, aparca on vulguis

El segon exemple de renovació de privilegis amb motiu del canvi d’any, ha estat l’oferiment de comptar amb una targeta de «distintius d’estacionament». Això vol dir la possibilitat per a càrrecs electes, tant de l’equip de Govern com de l’oposició, per a aparcar a qualsevol indret de la ciutat sense pagar la zona blava o verda.

L’any passat, CUP-Poble Actiu va ser dels primers grups municipals a rebutjar i denunciar aquest privilegi i enguany tornem a denunciar aquesta diferenciació camuflada de facilitat per tal de dur a terme la tasca política i que considerem no és pas necessària i que a més a més suposa de nou uns privilegis associats a la feina política que perpetuen la diferenciació entre  les persones que viuen amb l’Hospitalet i la seva igualtat de drets i obligacions.

Aquests són només dos exemples de com els privilegis es camuflen i normalitzen dins de l’acció política convencional. Des de CUP-Poble Actiu l’Hospitalet desitgem un any 2017 sense privilegis de cap tipus a l’Ajuntament i denunciarem tantes vegades com sigui necessari la ceguera institucional davant aquestes pràctiques que alimenten l’ego dels càrrecs electes i que juntament amb els seus elevadíssims sous, distancien encara més als representants municipals de la realitat i el dia a dia de les persones a les quals suposadament representen.

Per un 2017 sense cap privilegi per als polítics locals!