Des de la CUP-PA entenem l’educació com una qüestió central. L’equitat, la inclusió i la igualtat d’oportunitats a on arribar, mitjançant un sistema d’ensenyament públic, gratuït i universal, el qual ha d’estar suportat per uns pressupostos que millorin les condicions de l’escola pública i reverteixin les retallades sofertes durant els últims anys. Així ho seguirem mostrant, donant suport als diferents espais municipals que treballen de forma activa per l’educació pública, a la ciutat.

A l’Hospitalet sabem de primera mà el que significa l’intent constant, per part del Departament d’Ensenyament, de prioritzar els recursos a l’escola privada concertada: el deteriorament de l’escola pública, la no construcció de les escoles que es troben encara avui en barracots i les concessions milionàries a escoles elitistes que segreguen per gènere als infants, així com el manteniment precari dels nostres centres educatius i l’oferta pública sempre a la baixa, amb l’amenaça constant del tancament de línies a P3.

De la mateixa manera, sabem del perill que suposa per a l’escola pública el desplegament de lleis com la LOMCE o la LEC, on s’aparta de les decisions estratègiques a la totalitat de la comunitat educativa, com així ho vàrem fer palès amb la NO signatura del Pacte Local per l’Educació, a la nostra ciutat.

Aquesta absència total de recursos per a l’escola pública i les continues retallades sofertes, recauen directament en les condicions laborals dels professionals de l’educació, amb l’increment de la temporalitat, ràtios excessives a les aules, no cobertura de substitucions i excés d’hores lectives, entre d’altres.

Per aquests motius creiem justificada la crida a la mobilització i la participació de tota la comunitat educativa, a les diferents accions que es convoquin i per tant, donem ple suport a les vagues convocades pel proper 18 de gener i 9 de febrer.

Revertim les retallades a l’Educació Pública!!!

#DefensemLaPública          #LaLluitaEduca

#18GVagaEnsenyament      #AraTocaVaga

                    

A continuació, compartim el manifest del sindicat CGT Ensenyament:

Crida a la comunitat educativa a participar a la vaga del 18 de gener per revertir les retallades en educació

El sindicat CGT Ensenyament convoquem VAGA de l’ENSENYAMENT PÚBLIC el DIMECRES 18 DE GENER, coincidint amb el debat d’esmenes parcials del Departament d’Ensenyament, als pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2017.

En l’actual context d’infrafinançament pressupostari que ha malmès greument l’ensenyament públic els darrers anys, el Govern de la Generalitat presenta uns pressupostos per l’any 2017 en els quals la inversió en educació pública per alumne segueix sent molt inferior a la del 2010 i no arriba ni a la meitat del que determina la pròpia LEC, situant-nos a la cua de la UE i al nivell de països com Laos o Perú.Amb questa convocatòria exigim que als propers pressupostos es comencin a revertir les retallades en educació pública i que incorporin una sèrie de mesures bàsiques per a la qualitat de l’educació pública.

  •  El retorn a l’horari lectiu anterior a les retallades (18h a secundària i 23h a primària) suposaria la incorporació als centres de 6.000 docents (que van ser acomiadats/des) i per tant una major atenció a l’alumnat, més possibilitats de desdoblaments, més temps de preparació de classes i correccions, de coordinació, atenció a famílies, etc.
  • Substitucions de tot el personal des del primer dia i des de l’1 de setembre és essencial perquè l’alumnat segueixi les classes amb normalitat quan algun/na docent està de baixa o en qualsevol situació de permís.
  • Cap tancament d’aules a centres públics i reducció de les ràtios (relació nombre d’alumnes per professor) per poder oferir una atenció més individualitzada a l’alumnat.

Les reivindicacions laborals (que incloem al cartell) també repercuteixen en la qualitat de l’educació pública perquè les condicions en que treballem les persones que atenem els i les nostres filles, encara que sempre hi posem tots els esforços, també incideixen en el servei que prestem.

Som conscients dels inconvenients que aquesta convocatòria pot ocasionar però molt més greus i constants són les mancances que està patint el nostre alumnat i estem convençudes que aquesta vaga pot ajudar a que s’incrementin els recursos i l’atenció que reben.

És per això que us demanem que secundeu aquesta VAGA no portant els vostres fills i filles a l’escola/institut el proper dimecres 18 de gener, i que els i les que pugueu participeu a la CONCENTRACIÓ que tindrà lloc a les 12:00 hores del mateix dia davant del Parlament de Catalunya.

L’educació pública és de tots i de totes. Defensem-la entre tots i totes.

Gener del 2017
CGT Ensenyament