Avui, 20 d’abril de 2017, comencen les Festes de la Primavera a l’Hospitalet. El grup municipal CUP-Poble Actiu ha declinat la invitació a gaudir del moment únic de la lectura del pregó, des de la balconada de l’Ajuntament, amb la resta de representants polítics. A la CUP-PA pensem que aquest tipus de protocol, on els càrrecs electes ocupen un lloc privilegiat respecte a la resta de veïnes de la ciutat, no ens representa. Són una mostra i un símbol més de la distancia, fins i tot física, que de vegades la política imposa a la seves praxis, com ara el personalisme sobre la figura del càrrec electe (regidor/a).

Es per això que hem volgut comunicar oficialment la nostra postura a l’equip de Govern i explicar perquè no trobareu al nostre portaveu Khristian Giménez, a la balconada de l’Ajuntament. CUP-Poble Actiu l’Hospitalet hi serà al pregó de les Festes de la Primavera 2017, però serem a la plaça, representades per les companyes que composen aquest projecte polític municipalista i que puguin assistir a l’acte.

Correu electrònic enviat a protocol de l’Ajuntament de l’Hospitalet:

D’altra banda, aprofitant la publicació del nostra article mensual al Diari L’H, hem compartit amb les lectores d’aquest mitjà de comunicació públic, la nostra postura respecte al model de les Festes de la Primavera i de com ens agradaria que fossin aquestes celebracions.

Per últim, aquestes Festes de la Primavera 2017 també són una gran oportunitat per a implementar, per fi, un protocol municipal contra les agressions sexistes a les festes i/o grans esdeveniments de ciutat. Hem publicat la nostra opinió al Viu L’Hospitalet: