Nota de premsa – El Govern de Junts Pel Sí es divideix en la votació i evidencia la falta de consens real respecte el projecte urbanístic.

Avui s’ha aprovat a la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya una Proposta de Resolució sobre l’aturada del Pla director urbanístic Gran Via – Llobregat presentada per la CUP Crida Constituent i pel Grup de CSQP.  La proposta s’ha aprovat amb un vot de la CUP-CC, dos de CSQP, quatre de Ciutadans, i quatre vots de Junts pel Sí -corresponents a diputats d’ERC-. Hi han votat en contra els dos vots del PSC i els sis vots del Junts pel Sí -corresponents a diputats del PDEcat-.

Amb la resolució aprovada avui, el Parlament de Catalunya insta el Govern a «aturar cautelarment la tramitació de l’actual PDU-Granvia, davant la manca de consens popular i polític, així com de la suficient previsió i projecció de les conseqüències ambientals, ecològiques i sociodemogràfiques per al municipi de l’Hospitalet, de l’esmentat desenvolupament urbà» i a reconsiderar i reformular-lo adequadament.

Des de la CUP Crida Constituent s’ha emplaçat el Govern de la Generalitat a aplicar la resolució aprovada. Segons el diputat Sergi Saladiè aquest és: «un projecte urbanístic faraònic que no disposa del consens local a l’Hospitalet, ni del consens de a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que no va aprovar els informes favorables, com tampoc del Parlament ni del Govern de la Generalitat, ja que Junts pel Sí s’ha dividit en la votació».

La CUP ha considerat molt greu que s’hagi donat llum verda a un projecte que no contempla l’informe mediambiental estratègic ni els riscos descrits en aquest, sobretot respecte a la reserva de la biodiversitat d’ocells i altres espècies protegides, a la contaminació atmosfèrica, al risc d’inundacions de la zona afectada, a l’afectació de l’aqüífer i a el perill de desaparició de l’activitat agrària de la zona.

Lluny de plantejar la redacció del PDU com una oportunitat d’obrir la participació a la ciutadania i als barris de l’Hospitalet, la seva aprovació va estar marcada pel secretisme i l’exclusió. La CUP ha considerat una vergonya que aquest Pla Director Urbanístic ni tan sols ha estat debatut ni votat al Ple de l’Hospitalet de Llobregat ni al Ple de l’AMB, i demana crear un procés participatiu on les veïnes i veïns puguin decidir, coneixent tota la informació que l’ajuntament ha de facilitar de forma clara i entenedora.

L’àmbit del PDU Gran Via abasta 1.045.141 m², representa quasi el 8% de la superfície total del terme municipal de l’Hospitalet de Llobregat, situat a banda i banda de la C-31.

 

Secretaria de Comunicació de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)