El Ple municipal de l’Hospitalet del mes de juny 2017, sens dubte el van protagonitzar les diverses lluites de la ciutat que van fer-se sentir a la Sala de Plens de l’Ajuntament. Com acostuma a ser habitual, des de l’inici del Ple, la sala es va anar omplint amb les samarretes verdes d’una de les PAH que existeixen a la ciutat.

Al públic del Ple municipal de juny 2017, també hi havia representants de 15 empreses del carrer Leonardo Da Vinci, molt indignades i preocupades amb el seu futur i amb el dels seus treballadors/es. L’Ajuntament ha decidit retirar les zones de càrrega i descàrrega al seu carrer, dins del projecte de reforma urbanística del mateix. Aquesta retirada faria impossible la feina quotidiana d’aquestes empreses majoristes i de caire industrial que necessiten diàriament transport porta a porta, imprescindible per a la seva activitat, posant en perill fins a 200 llocs de feina de la ciutat. Davant la versió oficial del Govern, els nervis va aflorar i es van sentir crits de «mentiders», durant les intervencions dels regidors de Govern i de l’Alcaldessa.

Sobre les 18 hores, un grup de treballadores dels Serveis Socials en Lluita de l’Ajuntament, van entrar al Ple per a exigir millores a les seves condicions laborals i l’augment dels recursos per a «atendre amb drets i amb dignitat».

Mentrestant, a la plaça de l’Ajuntament, l’Assemblea No Més Blocs donava la benvinguda a la vintena d’entitats amb les que conjuntament, van mostrar el seu rebuig al projecte urbanístic PDU Granvia-Llobregat. Un acte públic, on cada col·lectiu va explicar els seus motius per a exigir l’aturada d’aquest macro-projecte urbanístic que mai ha estat votat al Ple de l’Hospitalet, tot i afectar al 8% del total del territori de la ciutat.

Manifest contra el PDU-Granvia:

Un cop finalitzades les diferents intervencions a la plaça, l’Assemblea No Més Blocs va decidir irrompre al Ple per a mostrar la seva posició contrària a la decisió unilateral del Govern de Núria Marín i del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, del Conseller Josep Rull.

Vídeo de l’entrada al Ple

La protesta de No Més Blocs va provocar un recés durant el Ple, al no poder contenir l’Alcaldessa els crits i protestes de les 20 entitats i les desenes de veïnes que donaven suport a l’oposició al PDU Granvia-Llobregat.

A la cita tampoc va faltar la Plataforma Pedro Álvarez, qui es sent maltractada per l’Ajuntament al no rebre el suficient suport en la celebració de l’acte públic organitzat el passat dia 10 de juny a la Florida. Tot i que hi ha una declaració institucional que ofereix el suport i la facilitació de la realització de les seves activitats a l’Hospitalet, per part del consistori.