El passat 28 de juny de 2017, amb motiu de la celebració del Dia de l’Orgull LGTBI, la majoria dels grups municipals de l’Ajuntment, a excepció del PP i de Cs, van lleguir un manifest de condemna del discurs de l’odi del pàrroc de Sanfeliu.

Els grups municipals PSC, ICV-EUiA-Pirates, ERC, CiU-PdCAT i CUP-Poble Actiu de l’Ajuntament de l’Hospitalet ens reunim per a condemnar les paraules homòfobes i el discurs de l’odi, del sacerdot Custodio Ballester de la parròquia de la Inmaculada Concepción del barri de Sanfeliu de l’Hospitalet que, un cop més ha demostrat la seva actitud feixista i intolerant amb una homilia carregada d’odi, de fa només uns dies.

A l’Hospitalet no volem cap agressió, ni física ni verbal, contra el model de respecte, convivència i llibertat de la nostra ciutat, que tots i totes compartim i defensem.

Tot atac contra la diversitat i el drets fonamentals de les persones, siguin el dret de les dones a la interrupció voluntària de l’embaràs o el dret a estimar qui i com es vulgui, és un atac a la llibertat de totes i cal posar-hi fre.

Per això, des de l’Ajuntament de l’Hospitalet, instem a l’arquebisbat de Barcelona, tal com ja vam fer amb la moció aprovada al passat mes de novembre 2016, a prendre les mesures necessàries per traslladar fora de L’Hospitalet l’esmentat cura i evitar que segueixi utilitzant la parròquia de Sanfeliu per propagar les seves idees agressives, ofensives i totalment antidemocràtiques

El coordinador tècnic de l’Observatori contra l’homofòbia, Cristian Carrer, ha estat l’encarregat de fer una lectura del manifest contra les manifestacions que aquest passat diumenge va realitzar el rector de la parròquia de Sanfeliu, Custodio Ballester, en contra dels gays i de l’avortament.