El portaveu d’ERC l’Hospitalet Antoni Garcia i el portaveu de la CUP-PA Khristian Giménez, acompanyats de l’advocat de l’entitat ecologista DEPANA Francesc Espinal han fet públic avui el contingut del contenciós administratiu presentat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

ERC i CUP-Poble Actiu de L’Hospitalet hem rebutjat sempre el projecte actual del PDU Granvia-Llobregat, fet sense diàleg ni consens i sense escoltar ni comptar amb el territori i les entitats ciutadanes.

El recurs contenciós que els dos grups polítics hem presentat, pretén que es recullin les nostres demandes per tal de preservar la totalitat dels terrenys de Cal Trabal, la darrera zona agrícola de l’Hospitalet, i incorporar aquest espai al Parc Agrari del Baix Llobregat.

Les dues formacions consideren que el Conseller de Territori Josep Rull ha de fer complir la resolució del Parlament de Catalunya que demanava aturar cautelarment la tramitació de l’actual PDU, davant la manca de consens social i polític.

El portaveu d’ERC Antoni Garcia  ha manifestat que l’actual PDU defensat per la sociovergència “no té consens ni a l’Hospitalet, ni al Parlament de Catalunya, ni a l’AMB,  ni al Govern de la Generalitat de Catalunya” i ha manifestat que ha estat “executat de manera unilateral pel Conseller Rull i l’Alcaldessa Núria Marin”.

Antoni Garcia, portaveu d’ERC ha  reclamat  novament a l’alcaldessa Núria Marin i al Conseller de Territori i Sostenibilitat Josep  Rull «la creació d’una taula de diàleg entre Administracions,entitats socials , grups ecologistes  i veïns/es per consensuar i fer un nou PDU » i ha afegit que aquest nou PDU ha de preservar la totalitat del valor ambiental i ecològic de la darrera zona agrícola de L’Hospitalet i incorporar aquest espai al Parc Agrari del Baix Llobregat»

El portaveu de la CUP-Poble Actiu l’Hospitalet, Khristian Giménez ha destacat que el PDU-Granvia Llobregat  tindria un impacte irreversible a la vida de les veïnes i veïns de l’Hospitalet, a una zona especialment sensible al voltant de centres sanitaris com són l’Hospital de Bellvitge, l’Hospital Duran i Reynals, i també el tanatori municipal. “Aquests equipaments sanitaris es veuran afectats per l’augment del trànsit i de les activitats econòmiques, terciàries, turístiques i comercials previstes actualment, en contra de les directrius europees”, ha assenyalat.

Khristian Giménez també ha volgut destacar que “el PDU és una amenaça pel medi ambient, posa en perill l’últim espai agrari de l’Hospitalet, els recursos hídrics de l’aqüífer, la biodiversitat de la zona d’especial importància per a les aus (zona IBA) o la connexió de l’ecosistema del Delta del Llobregat, projectant construir més d’una vintena de gratacels a una ciutat amb la densitat de població més alta d’Europa”. I ha afegit: “A l’Hospitalet, cada metre quadrat verd és imprescindible”.