Aquest any 2017, la tradicional ofrena floral davant el monument de Rafael Casanovas i l’acte institucional del Govern local i les entitats de la ciutat de l’Hospitalet, van tenir un caire especial. Entre els rams, i flors es van lliurar també diverses urnes, una d’elles presentada per representants de l’assemblea CUP-Poble Actiu l’Hospitalet.  Un missatge clar de la nostra voluntat per exercir la sobirania catalana mitjançant el referèndum previst per l’1 d’octubre i començar una nova etapa com a república catalana independent.

En un ambient festiu no van faltar les consignes en defensa del dret del poble català a votar el seu futur el pròxim 1 d’octubre. Unes demandes que van ser presents a les pancartes dels assistents, com la que van portar militants de l’assemblea local de la CUP i del grup municipal CUP-Poble Actiu l’Hospitalet.

També es va sentir, el crit pel dret a votar, de gran part dels assistents a l’acte institucional, amb una xiulada a l’alcadessa, Núria Marín, qui s’ha negat a oferir els col·legis i instal·lacions municipals de l’Hospitalet de Llobregat per a realitzar la votació del referèndum per l’independència.

Durant l’acte, la televisió de l’Hospitalet va entrevistar a un parell de companys que van parlar tant de l’inici del curs polític a la ciutat com del referèndum del pròxim 1 d’ocubre de 2017.