Els sindicats CNT l’Hospitalet i CGT Correus l’Hospitalet, farts de la precarietat i la gestió actual del servei postal a la ciutat, convoquen concentracions cada divendres del mes de setembre a primera hora del matí a les seus de totes les carteries de l’Hospitalet fins que Correos contracti el personal necessari per a cobrir el 100% de les vacants actuals i finalitzi amb el doblatge de feina per part de la plantilla actual.

Un barri, una cartera. La premissa és clara. Tant com que el servei de Correos és un servei públic. Fins aquí, no hi hauria cap debat possible. Però, quan s’escolten les vivències i denúncies de les treballadores i treballadors de Correos a l’Hospitalet, sembla que el caire d’aquest servei no és tant clar. I és que fins al repartiment de cartes, paquets i altres enviaments, sota el paraigua groc de la encara empresa pública de Correos, han arribat formes i criteris totalment neoliberals.

«Les indicacions són que es prioritzi el repartiment dels encàrrecs més cars, deixant de banda el correu ordinari», explicava una de les treballadores a la primera vaga parcial convocada el passat 31 d’agost a la seu de Correos a Florida/ Torrassa.

La crisi i el canvi d’hàbits en les comunicacions han provocat un canvi de criteris dins de la direcció de Correos que ha preferit apretar a les seves treballadores. Resultat: que la plantilla dobla la seva àrea de repartiment i la de les tasques diàries.

Treballadors i treballadores de Correos l’Hospitalet a la jornada de vaga parcial del passat 31 d’agost

Els representants sindicals de CNT i CGT Correos de l’Hospitalet denuncien que des de l’any 2011 arrosseguen un problema amb la cobertura de les vacants, especialment les estructurals. No cobreixen baixes de salut i no s’estan cobrint totes les jubilacions, vacances, trasllats, comissions de servei i fins i tot ascens dels seus caps.

A l’estiu aquesta situació empitjora amb les vacances, arribant el punt que cada cartera ha de doblar l’àrea de repartiment i assumir dues seccions (o barris). Això provoca, més pressió, estrès i pitjors condicions per a les treballadores, i també que s’acumulin cartes en les oficines i que no es reparteixin en dos / tres dies. Es dóna el cas a més , segons denuncien les mateixes treballadores, que les prioritats de repartiment s’estableixen pel cost del servei. Les més cares surten abans, per sobre del correu ordinari. És a dir, es prioritza el valor comercial sobre el servei públic que representa correus. Les veïnes pateixen retards en comunicacions importants com les cartes del metge o altres informacions burocràtiques o personals.

Els sindicats denuncien que no es compleix així la cobertura del Servei Postal Universal a la qual està obligat l’Estat i que hauria de garantir l’entrega de correspondència diària a tots els domicilis.

Segons el comunicat emès per CGT Correos i que pots llegir aquí: «la falta de contractació ha deixat alguns districtes de la ciutat per sota del 50% dels treballadors/treballadores habituals».

Algunes dades locals:

Tot i que des de la direcció de Correos han començat a fer noves contractacions aquestes primeres setmanes de setembre, aquestes no arriben per cobrir el 100% dels barris degut a que es tracta de contractes temporals en la seva majoria, fent impossible satisfer, amb només una cartera per barri, el 100% de les necessitats del servei. És a dir, aquestes noves contractacions sembla que arriben més per a pal·liar el malestar dins de la plantilla, obligada a començar la feina abans d’hora, a renunciar al seu temps d’esmorzar o a fer algunes tasques del repartiment malament, que a donar una solució adient a la manca de recursos humans al servei postal de l’Hospitalet.

Protesta de les treballadores de Correus l’Hospitalet al carrer Pedraforca

D’aquesta manera, a data del 31 d’agost a Bellvitge va haver-hi fins a 9 vacants entre les 38 seccions postals o «barris»; mentre a l’UR2 (Florida/ Pubilla Cases) hi va haver 7 vacants de 25 o a l’UR 3 (Collblanc/Torrassa), van ser 6 vacants de 21.
Des del grup municipal CUP-Poble Actiu volem traslladar tot el nostre suport a les mobilitzacions convocades des de CNT i CGT Correos l’Hospitalet i exigim a Correos que compleixi amb la seva obligació de garantir el Servei Postal Universal a l’Hospitalet de Llobregat.

CGT i CNT l’Hospitalet informen que les concentracions es realitzaran els divendres del mes de setembre a les carteries de Bellvitge (Rambla Marina, 82) entre les 8.30 hores i les 9 hores; i a La Florida (carrer Pedraforca, 1) entre les 9 i les 9.30 hores.

Enllaços d’interes:

Comunicat CGT mobilitzacions setembre 2017

Comunicat CGT Correos Barcelona Vaga Parcial 31/08/2017 a l’Hospitalet

Twitter CNT l’Hospitalet