Manifest

L’1 d’octubre estem convocats a exercir el nostre dret d’autodeterminació participant del referèndum que s’ha convocat amb la pregunta «Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?». Per a les candidatures municipalistes del Baix Llobregat sotasignants això és tot un exercici de participació democràtica que forma part de la nostra manera de fer política: és el poble qui ha de tenir el dret a decidir-ho tot, absolutament tot.

El proper 1 d’octubre hem de mobilitzar-nos, cal anar a votar. Per una banda, és cert que són moltes les reticències davant del paper del PDeCAT i Junts pel Sí. Ben lluny de donar suport a les seves polítiques, cada vot al referèndum ha de ser un vot d’impugnació del Règim del 78 i per la transformació social. L’estat espanyol del PP, el PSOE i Cs mai no pactarà cap referèndum ni aportarà cap mena de garanties per l’exercici del dret d’autodeterminació del poble català. Davant el processisme d’uns i l’immobilisme d’altres, la millor garantia és la participació popular massiva.

Al Baix Llobregat, les classes populars no poden restar passives o ser instrumentalitzades per part d’uns o d’altres, s’han de mobilitzar per fer palesa la voluntat de canvi social i contribuir a superar la monarquia, la corrupció i les polítiques capitalistes neoliberals. Els ajuntaments dels nostres municipis, majoritàriament en mans del PSC i ICV, davant d’aquesta situació política excepcional, no poden ignorar-la o fins i tot menysprear-la. Cal que es posin del costat de la democràcia i de les urnes i que facilitin la votació.

Aquest referèndum ha de ser la porta d’un procés constituent àmpliament participatiu i de base popular en què la gent prengui la paraula per poder decidir sobre el model econòmic i social, les nostres institucions polítiques i la nostra relació amb la Unió Europea i l’OTAN. Lluny de separar-nos de la re—sta de pobles de la península ibèrica, el referèndum és també una oportunitat per superar el Règim del 78 al conjunt de l’Estat i per retrobar-nos, des de la fraternitat, amb les classes populars d’aquests pobles germans.

Acció Ciutadana (Santa Coloma de Cervelló)

Alternativa d’Esquerres del Prat

Cornellà en Comú – Crida per Cornellà

Gent de Sant Boi

Junts per Vallirana – Guanyem Vallirana en Comú

Cup-Poble Actiu l’Hospitalet de Llobregat

Autodeterminació per decidir-ho tot