Davant la manca de resposta per part de l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, a la carta adreçada des dels quatre grups de l’oposició: CiU-PdCat, ERC, Canviem LH (ICV-EUiA-Pirates) i CUP-Poble Actiu l’Hospitalet hem decidit abandonar el Ple municipal. A la sala de plens municipal, van quedar sols el PSC, PP i Ciutadans i la resta del Ple va durar prop d’una hora i mitja, quan les sessions acostumen a durar unes 6 hores de mitjana. Poc debat entre els tres partits polítics.

Aquest gest simbòlic, va tenir lloc al Ple municipal de l’Hospitalet, d’aquest passat dimarts 26 de setembre, com a mostra del rebuig als greus atacs contra les institucions catalanes i els drets fonamentals irrenunciables de reunió, expressió i opinió política dels ciutadans/es catalans/es, que l’Estat espanyol i el seu aparell jurídic i policial han posat en marxa amb un intent de frenar la voluntat popular d’exercir el nostre dret a decidir, el pròper diumenge 1 d’octubre.

A les portes de l’Ajuntament, els i les portaveus polítiques del quatre grups van expressar la seva opinió, mentre demanaven a les veïnes de la ciutat que continuessin amb les seves mobilitzacions al carrer, a barris i ciutats, per a defensar el seu dret a votar el seu futur polític.