Davant l’atac més gran a les institucions i sobirania catalana dels últims 40 anys, amb l’amenaça d’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola amb finalitats totalment repressives, amb les detencions polítiques dels presidents d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Davant la violència policial i repressiva del dia 1 d’octubre i la presència de forces d’ocupació, amb un caire colonial, per part de l’Estat espanyol, inclosa la bruta càrrega  policial a l’IES Can Vilumara i les destrosses al patrimoni històric de l’Hospitalet.

Davant tan greu situació, cap institució catalana pot mantenir una pretesa normalitat. Per això, quatre grups municipals d’aquest Ajuntament presentem una moció conjunta, exigint a l’equip de Govern que l’ens local que representa es posicioni clarament en aquest context (text de la moció). També hem fet arribar una carta a l’Alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, amb demandes molt clares i li exigim una resposta igual de clara.

 

  

A l’atenció de Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat

Davant l’anunci d’aplicació de l’article 155 de la Constitució, fet pel president Mariano Rajoy després del Consell de Ministres, els grups municipals CUP-Poble Actiu, ERC, CiU-PDeCAT i CanviemLH {ICV-EUIA-PIRATES} a l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat volem expressar el següent:

  1. Expressem el nostre més radical desacord i rebuig a l’aplicació de l’article 155 i les mesures que se’n deriven, comunicades pel Govern de l’Estat.
  2. Demanem al Govern municipal, com han demanat les alcaldies socialistes de Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Granollers i Castellar del Vallès al PSC, que “s’oposi frontalment a aquesta mesura i no validi, en cap cas, la seva posada en marxa” perquè “l’aplicació del 155 suposa, de fet, la suspensió de l’autonomia de la Generalitat i del Parlament de Catalunya, les conseqüències de la qual serien irreparables.”
  3. Demanem al Govern municipal que es posicioni a favor de l’autogovern i de la defensa de les institucions catalanes.
  4. Demanem al Govern municipal que condemni l’existència de presos polítics i que es sumi a la petició d’alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Els portaveus dels grups Municipals: