L’assemblea CUP-Poble Actiu l’Hospitalet de Llobregat, celebra l’arribada de la República Catalana. Una República que no vindrà garantida des del marc estructural i institucional actual, ni tampoc des del reconeixement internacional d’altres estats del sistema capitalista del nostre entorn. La República serà construïda des de baix, des de la força i legitimitat d’un procés constituent popular. La creixent politització de la vida dels nostres barris no s’aturarà. Aquí destaquen els CDRs com el millor mirall de les ganes de participació i compromís polític de les nostres veïnes i veïns. Espais de participació en la defensa de drets fonamentals, com van fer defensant el dret a decidir el seu futur amb un referèndum. Espais, que ara s’enfronten al repte de defensar la construcció d’una República catalana, en el context repressiu que obre l’aplicació de l’article 155.

Una república catalana que, des de la diversitat de la nostra assemblea, volem que es fonamenti sobre les bases de la millora de les condicions de vida de les classes populars, que sigui plenament integradora i acollidora, amb una plena universalització d’accés a drets i oportunitats per a tothom, vingui d’on vingui. Tot plegat a través de un procés constituent vinculant on totes les veus, lluites i col·lectius tinguin l’oportunitat de participar-hi activament.

La defensa i construcció de la República catalana és una ruptura clara amb el règim del 78, amb el règim borbònic, una ruptura amb una transició incompleta i esgotada. Però aquesta República que hem de construir entre totes, és també el començament d’una nova etapa política que obre possibilitats reals per a canviar la desfavorable correlació de forces de la classe treballadora front el neoliberalisme. Però també, per a recuperar la nostra sobirania econòmica i reproductiva; i que a més a més sigui capaç de contagiar positivament aquestes lluites a la resta de l’Estat espanyol i del pobles d’Europa. És evident que tot això no ens caurà del cel, haurem de resistir i guanyar-ho. Cal fer-ho amb intel·ligència i des dels principis apresos al carrer, el suport mutu i el treball col·lectiu. Ens toca a totes defensar el pas que s’ha donat de trencar amb el règim del 78. I davant nostre hi seran l'»establishment polític«, social i econòmic: la banca, l’empresariat, els mitjans generalistes, etc. La mobilització, resistència i informació seran claus. Juntes ho podem tot. Busca el teu CDR, coneix i organitza’t amb les teves veïnes. Participa-hi.

I en aquest context dual, els agents socials i els partits polítics tenen l’obligació de posicionar-s’hi. Davant la intervenció de les llibertats i sobiranies que representa l’article 155, no serveix posar-s’hi de perfil. El PSC té un deure amb la seva història i amb la història de Catalunya: amb l’autoritarisme centralista o amb la ciutadania que està disposada a defensar els seus drets, llibertats i sobirania.

Les persones que posem temps, ganes i compromís polític a l’assemblea CUP-Poble Actiu ho tenim clar. Ens trobareu als carrers dels nostres barris, perquè la República es declara, es construeix, es defensa.