Fa unes setmanes, publicàvem a El Llobregat aquest article d’opinió. Amb ell volíem transmetre la indignació del grup municipal CUP-Poble Actiu l’Hospitalet de Llobregat, davant la manca d’informació existent respecte a la mort (en accident laboral) d’un treballador, el dia 18 de setembre de 2017 a l’Hospitalet de Llobregat.

En aquell moment, ens vam posar en contacte amb moltes institucions i sindicats per a poder fer un seguiment del cas, sense massa èxit. Però no va ser fins a rebre el comentari d’un veí a la pàgina de Facebook de CUP-Poble Actiu (el passat 1 de novembre) quan vam obtenir alguna pista més per a poder  seguir estirant del fil.

Ara, hem pogut esbrinar vàries qüestions d’interès. La primera, l’accident va tenir lloc a la Plaça Europa, 18 (Santa Eulàlia) i no pas a l’Avinguda Europa, 18 (Bellvitge), tal i com assenyalava el comunicat dels Mossos d’Esquadra i va recollir tota la premsa. En segon lloc,  aquest treballador de l’empresa Prevennova, subcontracta d’Avintia, es trobava sol a l’obra instal·lant precisament, mesures de seguretat. Segons fons d’ambdues empreses, les xarxes de protecció i altres mesures de seguretat que estableix el protocol, estaven desplegades i les investigacions continuen obertes.

Encara no existeixen dades ni conclusions d’Inspecció de Treball, ni tampoc sobre el resultat de l’autòpsia. Les investigacions es troben encara sota secret de sumari, al Jutjat número 3 d’Instrucció de l’Hospitalet. Segons afirmen les dues empreses responsables de l’obra a Plaça Europa, s’han posat en marxa els mecanismes de les assegurances i suport a la família, inclosa l’oferta d’acompanyament psicològic mitjançant la mútua de salut.

Amb tota aquesta informació, continuem denunciant la invisibilitat de la sinistralitat laboral i els accidents mortals. Una invisibilitat que ha fet, per exemple, que l’única informació pública de la qual es disposava, aportés una adreça incorrecta de l’accident i aquesta no hagi estat corregida per part de ningú, fins al moment.

Una manca de sensibilitat amb una tragèdia com aquesta que des de CUP-Poble Actiu l’Hospitalet de Llobregat denunciem, perquè no torni a succeir.