El pròxim dimarts 28, tindrà lloc el Ple municipal ordinari del mes de novembre, a l’Hospitalet de Llobregat. Aquest serà el tercer Ple municipal, des que va començar la repressió de l’Estat espanyol a Catalunya. Per a la CUP-Poble Actiu l’Hospitalet de Llobregat, la situació política i de repressió de les llibertats és igual o encara pitjor que quan vam abandonar els plens municipals dels passat mesos de Setembre i Octubre , expressant el nostre rebuig absolut a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola que ha bloquejat la sobirania del nostre poble, manifestada  tant el dia 1 d’octubre, com a les jornades de Vaga General del 3 d’octubre i el 8 de novembre passats.

Una sobirania que sempre serà del poble, amb o sense 155, amb o sense Constitució espanyola i que se sent amb força, tant a la nostra assemblea com als CDRs de la ciutat i a la resta de mobilitzacions dels agents polítics i socials de l’Hospitalet, en protesta per aquest cop d’estat perpetrat des de l’Estat, contra les institucions catalanes i el camí a la República Catalana.

Ara, a finals del mes de novembre 2017, amb més empresonaments, imputacions i persones investigades per raons polítiques, amb la  intervenció de les institucions catalanes, amb la presència de forces d’ocupació encara als nostres pobles i ciutats, no podem oblidar aquesta situació de màxima excepcionalitat i per aquest motiu el proper Ple de novembre, tampoc serà un Ple municipal normal, per a nosaltres. Tornem a enfrontar-nos amb l’agenda institucional del PSC i de l’Ajuntament de l’Hospitalet que no ha volgut donar suport a cap de les peticions que hem anat fent, per a que es posicionés contra el 155, les detencions i les càrregues policials i destrosses a l’Institut Can Vilumara, el passat 1 d’octubre.

 

Sol·licitud registrada pel grup CUP-Poble Actiu l’Hospitalet de Llobregat per a què l’ajuntament obri accions jurídiques per les càrregues policials al Can Vilumara

 

 

 

I resposta de l’Ajuntament de l’Hospitalet: També, mitjançant carta oficial lliurada a l’alcaldessa Núria Marín que pots llegir aquí:

Tanmateix, l’Ajuntament  ha continuat amb el seu ritme, imposant una normalitat inexistent, davant del context actual. Som conscients que existeixen qüestions de ciutat, de barri, lluites laborals, etc, que necessitem continuar. I per això, el grup municipal CUP-Poble Actiu l’Hospitalet ha continuat amb la feina habitual: fent contactes amb veïnes mobilitzades, com les de Can Serra contra la zona AIRE (zona blava i verda) d’aparcament regulats i de pagament, al barri. Amb reunions per a donar seguiment a la moció i campanya per a que tothom pugui accedir sense cap problema, a l’empadronament sense domicili i sense suport documental. Treballant per tal de posar en contacte agents socials de la ciutat que volen un nou futur i un nou model de ciutat, per a l’Hospitalet de Llobregat.

Però, davant de l’immobilisme i continuisme de la institució de l’Ajuntament de l’Hospitalet, amb la normal celebració del Ple municipal, no podem, ni volem fer com si no passés res.

És per això,  que al proper Ple del 28 de novembre evidenciarem novament, pública i políticament,  aquesta situació al consistori i exigirem la llibertat de totes les persones que es troben a presó per raons polítiques, amb una moció conjunta.

I després de la primera part del Ple, corresponent a la part resolutiva on es prenen les decisions executives, després d’escoltar les paraules dels CDRs, que han demanat poder dir la seva al Ple. Després de les mocions conjuntes que exposem a continuació, el portaveu del grup municipal CUP-Poble Actiu, Khristian Giménez, seguint indicacions de la nostra assemblea, abandonarà de nou el Ple, com a senyal de protesta.

No volem regalar ni al PP, ni al PSC ni a Ciutadans, l’oportunitat d’obrir un debat demagog, buit de contingut polític real, sobre la situació actual del nostre país. El seu suport a l’article 155, impossibilita qualsevol discussió i/o debat polític. No volem formar part del seu circ de pre-campanya electoral.

MOCIÓ A FAVOR DE L’ALLIBERAMENT DELS PRESOS POLÍTICS (Text moció)

______________________

Així mateix, demanem amb una altra moció conjunta, l’obertura d’una comissió d’estudi sobre els complements i plusos salarials dins del cos de la Guàrdia Urbana. Hem fet un seguiment durant l’últim any d’un expedient jurídic de l’Ajuntament de l’Hospitalet que recull l’existència d’irregularitats a l’adjudicació d’aquests plusos salarials. També hem tingut reunions amb diversos sindicats i hem fet les consultes jurídiques necessàries al respecte. Volem conèixer l’abast legal i polític d’aquesta situació que denunciem i que mostra un cop més, una manera de fer política i  de controlar la maquinària municipal, des de la discrecionalitat i el sistema de captació de voluntats. El que vindria a ser el #CortijoLH.

MOCIÓ PER LA CREACIÓ D’UNA COMISSIÓ FORMADA PER DIFERENTS GRUPS MUNICIPALS PER ABORDAR ELS PLUSOS IRREGULARS A LA GUÀRDIA URBANA DE L’HOSPITALET (text moció)

________________________________

Per últim, presentem una moció conjunta amb ERC i amb l’adhesió de ICV-EUiA-PiratesLH contra el pla de reestructuració laboral que ha posat en marxa Indústries TITAN SAU. Un cop iniciats els acomiadaments dels treballadors i les treballadores de l’empresa (un d’ells veí de Can Serra) i el tancament d’una línia de producció de resines. Per saber-ne més, podeu consultar el comunicat de premsa dels representants dels treballadors i les treballadores en aquest enllaç.

                

Creiem que és important fer pressió política per aturar els plans d’aquesta empresa que mai ha declarat pèrdues econòmiques i que pretén acomiadar al 33% de la seva plantilla, de manera esglaonada, durant els propers mesos. Tot plegat, com a conseqüència dels moviments especulatius (compra d’accions del Banc Sabadell) i que els han fet perdre, segons càlculs del comitè intercentres, uns 90 milions d’euros.

MOCIÓ CONTRA ELS ACOMIADAMENTS DEL PLA DE REESTRUCTURACIÓ DE INDÚSTRIES TITAN S.A.U. I EN SUPORT DE LA READMISSIÓ