El passat 21-D, amb motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya, es va registrar a l‘ Hospitalet de Llobregat una participació del 78,3% i amb un total de 136.989 vots compatibilitzats. Una àmplia dada de participació que va provocar aquests resultats.

Però, si vols accedir a una informació més detallada, al següent enllaç trobaràs el total del recompte de vots a l’Hospitalet de Llobregat, a cadascuna de les meses electorals. Igualment, tota la informació respecte al resultat del 21-D està recollida a la següent plana web de la Generalitat de Catalunya.

La CUP-Crida Constituent va obtenir al municipi de l’Hospitalet de Llobregat, un total de 3.767 vots que representa el 2,76% del total de vots escrutats.  Ciutadans va a ser el partit més votat, tot i que la suma dels partits sobiranistes ha pujat considerablement, respecte a d’altres comicis.

La valoració dels resultats del 21-D per part de  l’assemblea local de la CUP l’Hospitalet de Llobregat, ha estat la següent: La nostra valoració del 21-D és que tot i haver quedat molt per sota de les nostres expectatives, continuarem sent clau per a la construcció d’una República, que ha sortit enfortida. A nivell municipal, treballarem per girar la truita a la realitat que la classe treballadora voti a un partit que ataca els seus drets».

Per la seva banda, el portaveu de la CUP l’Hospitalet,  Xavier Valverde, opina que el titular dels resultats és «el fracàs evident del bloc del 155».  Per a Valverde: «és molt satisfactori que les forces independentistes sumin en escons i arribin a la majoria absoluta al Parlament. Tenint en compte la censura, la pressió mediàtica i la repressió que s’ha viscut, l’independentisme ha resistit, mentre que hi ha un fracàs evident del bloc del 155».

Un col·legi electoral de l’Hospitalet el passat 21-D. Foto: lhdigital.cat