(L’Hospitalet, 23 de gener de 2018) L’assemblea del grup municipal CUP-Poble Actiu de l’Hospitalet de Llobregat ha decidit que cap Ple municipal pot ser normal, mentre hi hagi repressió als nostres carrers i continuïn segrestades les institucions catalanes sota l’article 155. Davant l’augment de la repressió per part de l’aparell policial, judicial i polític de l’Estat espanyol, entre d’altres accions, amb la citació dels professors de l’IES Palau de Sant Andreu de la Barca pels debats del seu alumnat al voltant dels fets de l’1 d’octubre, amb l’assetjament, persecució i amenaces coercitives i dissuasòries a la gent organitzada dins dels CDRs, amb la retirada immediata de tots els símbols en solidaritat amb les persones empresonades per raons polítiques als nostres carrers, com ara els llaços grocs o la cartelleria, també a l’Hospitalet de Llobregat; amb la imputació de noves persones per defensar i treballar per la República, amb la decisió de mantenir a presó de forma vergonyant als Jordis, Junqueres i Forn… amb tota aquesta sèrie d’agressions a la llibertat i a la sobirania del nostre poble, no podem acceptar la normalitat imposada des de l’agenda política institucional.

Per tots aquests motius, com a mostra del nostre ferm rebuig, i com a mostra de coherència amb la nostra postura als Plens municipals de setembre, octubre, novembre i desembre, un cop finalitzi el primer bloc del Ple municipal, corresponent als punts de control del Govern municipal i a les mocions conjuntes, el regidor portaveu de la CUP-Poble Actiu, Khristian Giménez, abandonarà el Ple, evidenciant novament aquesta realitat perquè creiem que és important continuar denunciant, des de les eines i espais que tenim al nostre abast, que encara convivim amb una situació de màxima excepcionalitat i que no podem naturalitzar i adaptar-nos a un context de censura, por i amenaces jurídiques, per a qui defensa la construcció democràtica i pacífica d’una nova República Catalana per a canviar-ho tot, i en la qual volem que totes les persones hi tinguin cabuda.