El grup municipal CUP-Poble Actiu vol denunciar la decisió de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat d’obrir els tràmits per a presentar, amb diners i recursos públics,  un recurs contenciós administratiu als tribunals, contra l’acord de la comissió Territorial d’Urbanisme de l’àmbit metropolità de Barcelona de suspendre l’aprovació definitiva del Pla Especial Urbanístic, instat per l’equip de Núria Marín, per a edificar una residència d’estudiants al barri de Collblanc, en uns terrenys  inicialment destinats a equipaments. Una residència d’estudiants lligada a la privada i elitista Universitat Internacional de Catalunya, amb vincles amb l’Opus Dei, segons diverses fonts.

Extractes del requeriment previ de l’Ajuntament:

Disposició de l’Alcaldessa Núria Marín:

Des d’aquest grup municipal considerem molt qüestionable posar a disposició d’interessos privats de tercers, els serveis jurídics de l’Ajuntament. Rebutgem també l’ús instrumental de la normativa en matèria d’urbanisme, al qual ens té acostumades el PSC de l’Hospitalet de Llobregat, de defensa de les inversions privades al municipi (per exemple, amb l’opaca elaboració i aprovació del PDU Granvia-Llobregat). Un ús de les polítiques urbanístiques per part de l’Ajuntament de l’Hospitalet que, fins i tot la Comissió Territorial d’Urbanisme, depenent de la Generalitat de Catalunya, considera que, en aquest cas, no respon a les exigències ni els tràmits legals adients per a fer possible aquest canvi d’ús d’un espai, a un barri tan densament poblat com és Collblanc.

Des de CUP-Poble Actiu critiquem el model de recaptació fiscal i gestió municipal economicista del PSC, que obre les portes de l’administració local a les inversions privades, sense cap anàlisi de la repercussió per a les seves veïnes d’aquesta aposta per facilitar els negocis privats, com és el cas de la residència de Collblanc. La posada en marxa d’una residència privada com aquesta contribueix, i molt, al fort procés de gentrificació que està patint el barri de Collblanc, on la pujada de preus del lloguer i l’arribada de negocis turístics o basats en l’allotjament, està expulsant a les veïnes de casa seva i canviarà, tant la composició sociodemogràfica del barri, com la composició del comerç de proximitat.

Igualment, des de CUP-Poble Actiu l’Hospitalet volem expressar el nostre malestar amb el fet que administrativament, per l’acord del mateix Ple al juny de 2015 i per la legislació actual, assumptes d’aquesta envergadura es tractin fora del Ple municipal. En aquest cas, el tema es debatrà el mateix divendres 23 de març de 2018 a les 9hores, a la Comissió de Competències Delegades de Ple, on només hi assisteixen habitualment els/les portaveus de cada grup municipal. Per tot plegat, convidem a la premsa i als veïns/es de Collblanc a assistir demà a la sessió de la Comissió de Competències Delegades de Ple.