Per primer cop, aquest 2018,  l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat commemorarà de forma oficial el Dia Internacional del Poble Gitano, el 8 d’abril.

Aquesta inclusió dins de l’agenda de celebracions de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat és fruit de l’aprovació per unanimitat, a proposta del grup municipal CUP-Poble Actiu l’Hospitalet i de l’Associació Lacho Baji Cali, de la ‘MOCIÓ PERQUÈ LA HISTÒRIA DEL POBLE GITANO DE CATALUNYA SIGUI INCLOSA
AL CURRÍCULUM ESCOLAR’ al Ple municipal d’abril del 2017.

Aquesta moció, incloïa també el següent acord: 

Complint el contingut dels acords aprovats, l’Ajuntament de l’Hospitalet ha preparat diferents activitats:

La Rambla Carmen Amaya del Gornal, també serà l’escenari d’un complet programa d’activitats (enllaç) que tindrà lloc el divendres 6 d’abril de 2018:

Igualment, durant tot el dia 8 d’abril, Dia Internacional del Poble Gitano, a la façana de l’Ajuntament de l’Hospitalet , mitjançant colors, llums i d’altres símbols, la bandera del Poble Gitano i la seva commemoració, també hi serà present.