Els grups municipals, de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, CanviemLH {ICV-EUIA-PIRATES}, ERC i CUP-Poble Actiu estem assabentats de la presentació del Pla Director Urbanístic Granvia-Llobregat, que tindrà lloc el dimecres 25 d’abril a les 13 hores a la sala d’actes de l’Hospital Universitari de Bellvitge a càrrec de Francesc Josep Belver, primer Tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de l’Hospitalet, anunciada per la Gerència territorial Metropolitana Sud.

Lamentem que la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut , no hagi tingut en compte totes les veus i opinions envers el Pla Director Urbanístic Granvia-Llobregat. Un pla urbanístic que el Parlament de Catalunya ha demanat aturar cautelarment la seva tramitació davant la manca de consens social així com per les seves conseqüències ambientals i ecològiques .

Informem a la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut que el PDU Gran Via – Llobregat consta de dos recursos judicials interposats en la seva contra, acceptats a tràmit i a l’espera de judici. Tanmateix, cal recordar que l’aprovació administrativa del PDU Granvia-Llobregat s’ha realitzat sense passar pel control i votació del Ple municipal de la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat, tot i afectar a més del 8% del territori municipal. Una mostra més de la manca de consens polític i social que es suma a les més de 650 al·legacions registrades contra aquest projecte urbanístic i a les múltiples mobilitzacions veïnals encapçalades per l’Assemblea No Més Blocs i amb el suport de més d’una vintena d’entitats socials, ecologistes i veïnals de la ciutat, com ara el Centre d’Estudis de l’Hospitalet, la Saboga o DEPANA, entre d’altres.

Així mateix, els Grups Municipals de CanviemLH, ERC i CUP-Poble Actiu sol·licitem que la presentació del projecte promoguda per la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut sigui realment plural i informativa, incorporant als grups promotors dels recursos judicials d’ICV-EUIA-PIRATES, ERC i CUP-PA, així com a la resta d’agents implicats, com ara l’esmentada assemblea veïnal No Més Blocs o l’Associació de Protecció del Medi Ambient DEPANA, per tal que tothom tingui accés a una informació plural i contrastable.