El pròxim dimarts 26 de juny a les 17 hores, tindrà lloc el Ple municipal mensual de l’Ajuntament de l’Hospitalet. En aquest enllaç trobareu l’ordre del dia previst amb el recull de temes que es debatran i/o votaran.

El grup municipal CUP-Poble Actiu presentem en aquesta ocasió quatre mocions conjuntes amb d’altres grups polítics i un parell de mocions individuals. A continuació, fem un resum de totes les propostes que defensarem i que han estat treballades amb diferents entitats, col·lectius o grups de veïnes de l’Hospitalet.

Mocions conjuntes:

  • Moció per a la millora de la mobilitat escolar. La Xarxa Groga de l’Hospitalet ha realitzat un estudi (enllaç documentació) mitjançant enquestes a les AMPA i AFA del municipi. Amb les respostes de les famílies i dels alumnes ha elaborat una diagnosi sobre com estan i com es poden millorar els camins escolars, amb premisses com potenciar la proximitat de l’escola, l’accessibilitat, la mobilitat sostenible potenciant els recorreguts a peu, amb bicicleta o amb transport públic o la seguretat, neteja i amabilitat de l’espai públic, dins del camí als centres escolars per afavorir l’autonomia dels menors i el seu gaudi de l’espai públic (Text Moció).

  • Moció per demanar un carrer 28 de juny, dia de l’alliberament LGTBI a l’Hospitalet. Amb aquesta moció ens hem fet ressò d’una demanda de l’Observatori contra l’Homofòbia que vol, mitjançant aquest gest de la ciutat, mantenir viva la memòria històrica de les lluites per la llibertat i els drets i contra la discriminació i repressions socials i institucionals cap al col·lectiu LGTBI. (Text moció).

  • Moció de suport a Valtonyc, Hasel i Elgio i en defensa de la llibertat d’expressió. Ens sumem a la proposta d’ERC de rebutjar els processos judicials i les sentències contra la llibertat d’expressió que s’estan utilitzant com a eines repressives a l’Estat espanyol #Nocallarem (Text moció).

Pablo Hasel, Valtonyc i Elgio durant un acte en defensa de la llibertat d’expressió i creació. Foto: EFE

  • Moció per a la recuperació de les sobiranies. Aquesta proposta reclama que l’Ajuntament insti políticament al restabliment de les lleis de caire social que van ser suspeses pel Tribunal Constitucional espanyol (Text moció) .

Manifestació per la suspensió de lleis catalanes per part del Tribunal Constitucional

Mocions individuals:

  • Moció per l’aprofitament de les plantes i fibres vegetals i la cistelleria. A petició de les entitats Lacho Bají Calí i de La Fundició, tornem a presentar una moció que reivindica la recuperació de l’ofici cisteller i l’aprofitament dels recursos vegetals i naturals de l’Hospitalet de Llobregat, com ara el vímet o el margalló que es troben a alguns indrets del municipi, per tal de poder crear tot tipus d’estris. Una iniciativa de l’, amb la que volen fer comunitat des de la recuperació de sabers populars com ara, la manipulació de les fibres vegetals (Text Moció).

Foto: Ateneu Cooperatiu l’Hospitalet de Llobregat

  • Moció seguiment compromisos implantació zona AIRE a Can Serra. A petició del grup de veïnes organitzades informalment al barri de Can Serra sota el nom No Zona Aire, presentem aquesta moció per tornar a posar al centre del debat municipal, les conseqüències de la implantació de la zona AIRE al barri de Can Serra, sense el consens veïnal. Recordem amb aquesta moció, els compromisos adquirits de revisió del nombre de places i la seva distribució, així com també exposem problemàtiques concretes derivades del sistema actual de control de l’aparcament regulat (Text moció).

Per últim, el grup municipal CUP-Poble Actiu també ha decidit adherir-se a una altra moció conjunta més:

  • MOCIÓ PER ATURAR L’APLICACIÓ DEL PLA DIRECTOR DE L’ARBRAT DE L’HOSPITALET. (Text moció)