El pròxim dimarts 24 de juliol tindrà lloc el Ple municipal de l’Hospitalet de Llobregat, amb el següent ordre del dia.

El grup municipal CUP-Poble Actiu, per la seva banda, presenta dues mocions conjuntes amb altres formacions polítiques. En primer lloc, una moció juntament amb ERC i CiU per sol·licitar que el Referèndum de l’1 d’octubre, tingui un espai públic, carrer, parc o plaça al municipi. Una proposta que la CUP-Poble Actiu ja va elevar el passat mes d’abril, a la Comissió del Nomenclàtor de l’Hospitalet de Llobregat que s’encarrega d’aquests canvis, als noms dels carrers de la nostra ciutat.

Aquí pots consultar el text sencer de la moció que reclama un espai públic, com a homenatge al Referèndum de l’1 d’octubre de 2017 i a tota la gent que el va fer possible .

En segon lloc, a proposta i petició d’Amnistia Internacional, presentem amb ICV-EUiA-Pirates i ERC, la Moció de suport i per la protecció dels defensors dels drets humans a Colòmbia.

Per ampliar informació sobre la situació de màxima vulnerabilitat d’algunes comunitats indígenes, activistes i defensores dels drets humans a Colòmbia, després de la signatura del procés de Pau, podeu consultar aquest informe d’Amnistia Internacional 2016/2017.

De la resta del Ple destaquem dues modificacions del PGM (Pla General Metropolità que regula l’urbanisme municipal): l’aprovació definitiva per la construcció de la residència d’estudiants de la Universitat de Barcelona, al Campus de l’Hospital de Bellvitge. I la segona, després de l’obligatori període d’exposició pública, les modificacions necessàries per a l’aprovació de la regulació dels Habitatges d’Ús Turístic (HUTs) a la ciutat.