• El partit ultradretà ha anunciat un acte públic al Centre Cultural Bellvitge-Gornal per aquest dissabte 27 d’octubre
  •  El passat 23 d’octubre el Ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat, una moció per declarar l’Hospitalet Ciutat Antifeixista
  •  Arran l’Hospitalet ha convocat una cursa antifeixista el matí del dissabte 27, al barri de Bellvitge

Des del grup municipal CUP-Poble Actiu, sol·licitem encoratjadament al Govern municipal de l’Hospitalet de Llobregat, que retiri la cessió d’un equipament públic per a la realització d’un acte el proper dissabte 27 d’octubre, de l’organització d’extrema dreta: VOX. I convidem a la resta de forces polítiques del consistori a posicionar-se, evitant emmascarar i/o col·laborar amb el feixisme.

El grup municipal CUP-Poble Actiu l’Hospitalet exigeix a l’Ajuntament de l’Hospitalet, i concretament, als responsables del Govern del PSC  (Núria Marín, Alcaldessa i Jaume Graells, regidor del Districte VI Bellvitge/Gornal), que reverteixin la seva autorització i/o cessió d’un equipament públic municipal, en aquest cas el Centre Cultural Bellvitge-Gornal, per a la realització del míting convocat pel partit feixista, xenòfob i masclista: VOX.

Des del grup municipal CUP-Poble Actiu, exigim coherència a tots els grups municipals, i especialment al PSC (al Govern local del municipi), per fer efectius els acords aprovats fa tan sols uns dies, al Ple municipal de l’Hospitalet de Llobregat del passat 23 d’octubre de 2018. La moció, aprovada per unanimitat, feia oficial la declaració  ‘l’Hospitalet, ciutat antifeixista’. Dins dels acords subscrits, el Ple municipal acordava: “mostrar el compromís dels  grups municipals de no promoure o donar suport als discursos populistes, feixistes i racistes que incentiven l’odi contra les persones migrants, les víctimes de la violència masclista, la comunitat lgtbi+, la diversitat religiosa i qualsevol altre diferencia cultural o ideològica”.

Doncs bé, aquests dos compromisos signats per l’Ajuntament de l’Hospitalet, aprovant la Moció Antifeixista al Ple, són incompatibles amb una cessió d’ús, prèvia autorització municipal, d’espais i/o equipaments públics municipals, a un partit d’ideologia clarament fonamentada a les arrels franquistes i feixistes, com és VOX. Considerem la cessió d’un equipament públic, com un suport explícit a aquesta organització, que fa possible que aquests discursos de l’odi arribin als nostres barris.

És per això, que fem una crida a la resta de grups municipals, entitats, col·lectius i associacions a sumar-se a aquesta sol·licitud al Govern de l’Ajuntament de l’Hospitalet i a expressar de forma clara i contundent el rebuig de la nostra ciutat, al pensament excloent promogut pel feixisme.

Així mateix, des de CUP-Poble Actiu l’Hospitalet, recordem la convocatòria d’Arran l’Hospitalet que ens convida a fer palès el rebuig al feixisme, amb una cursa lúdica el proper dissabte 27 d’octubre a les 10 del matí, al barri de Bellvitge.

Per un l’Hospitalet, rotundament antifeixista. No passaran

Fora feixistes dels nostres barris