L’Ajuntament de l’Hospitalet farà visible de forma oficial el Dia Internacional de la Memòria Transsexual cada 20 de novembre.

Ara fa unes setmanes, l’entitat ATC Llibertat es va posar en contacte amb tots els grups municipals de l’Ajuntament de l’Hospitalet per sol·licitar la visibilització al municipi, d’aquest dia internacional de la Memòria Transsexual.

Des de CUP-Poble Actiu vam convocar una reunió amb l’entitat i la resta de grups municipals i d’allà va sortir el compromís de fer pública una declaració institucional que posés en valor la lluita del col·lectiu trans i els reptes de present i futur, com a eradicar l’exclusió del mercat laboral que provoca que fins al 80% de les dones trans es trobin en situació d’atur, per exemple.

També es va acordar que aquesta declaració reclamés un marc legal i jurídic més ampli, per tal de garantir plenament els drets de la comunitat trans i fes públic el compromís de l’administració local, amb la contractació laboral de persones trans.

El resultat ha estat aquesta declaració signada per tots els grups polítics municipals, amb representació a l’Ajuntament:

Tanmateix, la façana de l’Ajuntament de l’Hospitalet s’il·luminarà cada 20 de novembre amb els colors de la bandera que representa l’alliberament, memòria i lluita de les persones trans, en la defensa dels drets humans.